Att resa billigt

Att resa billigt

Oavsett om du ska resa på solsemester eller längtar efter en weekend i en storstad så kan det bli dyrt att flyga. Det är roligare att spendera pengarna på mat, shopping eller utflykter på resmålet än på en flygstol. Som tur är finns det sätt att spara pengar på själva resan.

När ska du boka?

Statistik visar att det är bäst att boka flygresan tidigt. Biljetterna brukar i snitt vara billigast 53 dagar innan resan. Det finns pengar att spara om du har möjlighet att vara flexibel med när du ska resa. Bevaka priserna från mellan 90 och 50 dagar innan du har tänkt åka. Det är då du oftast kan få det bästa priset på en specifik resa.

Skulle det vara så att du inte har pengar när det är bäst pris på resan kan det ändå löna sig att låna till resan, särskilt om du vet att du snart får pengar. Det är lika viktigt att få det bästa möjliga priset på ett lån som på själva resan. På www.sambla.se kan du jämföra räntan från 35 olika långivare. På så sätt kan du vara säker på att du får ett så billigt lån som det är möjligt, och du kan passa på att boka resan när tillfälle finns.

Betala din resa med kort. De flesta kortutgivare erbjuder avbeställningsskydd på resor som en försäkring. Dessutom har du antagligen redan en reseförsäkring om du har hemförsäkring.

Välj en mindre flygplats

Det första du bör överväga är att välja från vilken flygplats du ska resa. Om du till exempel planerar att resa från Stockholm kan det finnas pengar att spara om du väljer ett av alternativen till Arlanda; Bromma eller Skavsta. Det är inte ovanligt att det går att flyga billigare från någon av dessa mindre flygplatser.

Om du ser över möjligheten att resa från tre olika flygplatser istället för bara en, är chansen betydligt större att du hittar en billig resa. På samma sätt kan det alltså löna sig att se om det finns mindre flygplatser i närheten av ditt resmål.

Saker som påverkar biljettpriset

Det är många saker som påverkar biljettpriset. En del saker kan vi inte göra något åt, såsom skatt, avgift, oljepriset och flygbolagets konkurrens. Men det är ytterligare en sak som är viktig när flygbolagen sätter sina priser, nämligen om de tror att de kommer att fylla planet eller inte. De kommer alltid att sänka eller höja priset på en specifik resa för att få en så stor vinst som möjligt. De vill inte flyga med tomma stolar, och om de märker att det är en populär avgång vill de få så mycket pengar som möjligt från varje resenär.

Priserna ändras ofta. Därför kan du spara en hel del pengar på att vara flexibel, eftersom det ökar dina möjligheter att hitta ett bra pris på en flygresa. De flesta resenärer väljer en bekväm tid. Det innebär att det brukar vara billigare att resa tidiga morgnar och sena kvällar. Dessutom är det så gott som alltid billigare att flyga på vardagar än på helger.

Det kanske inte alltid är så kul att mellanlanda någonstans, men det blir nästan alltid mycket billigare. Kolla även om det lönar sig att köpa två enkelbiljetter istället för att köpa en tur- och returresa. Lycka till!

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0